De wereldceremonie

shirt

Het is een feit op een planeet die wemelt van de schedels en skeletten van dode intellectuelen, dat de meest modieuze mensen schedels en beenderen dragen. Het is zo gekomen. Toen eenmaal alle lichte metalen en plastic spullen waren uitgevonden en de spullen die ooit van hout, been, ivoor en diamant, enz. waren gemaakt, steeds meer verkoold raakten. Op dit punt kon plastic worden uitgevonden, maar eerst moest het worden geraffineerd door de onzuiverheden te verwijderen. De onzuiverheden konden de bh’s, strings, portefeuilles enzovoort financieren. De walvisbeenceremonie biedt een andere waarschijnlijke gelegenheid voor het uitvinden van de fijnste stoffen. De kleding van walvisbeen met zijn lycra is nog een andere kwaliteit die de moeite waard is om te T shirt kinderen.

Het is gebruikelijk om de geperste, dunne en lichte stoffen, tegenwoordig te vinden. Deze vormen van stoffen komen van de nylon-spandex mengsels en kettingen. De kettingen worden vervaardigd uit een titaniumlegering. Het is dit decennium dat ons de microvezels, de zijde en de kunstvezels heeft gegeven die nu alomtegenwoordig zijn. Zij zijn te dun om tot vezels te worden geweven, maar zij maken veel ingewikkelder patronen mogelijk dan met katoen mogelijk zou zijn. Ze zijn zo geplooid en gerimpeld en bevuild dat ze je doen weglopen van de modieuze democratisering van de kleding uit de jaren negentig.

De laatste jaren is er zelfs met wol geëxperimenteerd, zij het slechts in beperkte mate. De microvezel lijkt zich te beperken tot een manchet van drie centimeter rond. Het ontstond in 1995, en veroorzaakte bij ons een lichte jeuk en een verheven uitslag. Meer recent is er iets dat de “bone-on-bone” stof wordt genoemd. Dit is een polyester netstof, waarbij de plastic kraag en het nek-equivalent van bovenaf op het T shirt vallen als bottenbouwstenen.

De bottenstof is in de jaren negentig populair geworden, maar de stoftechnologie van de spin of de pees aan de elleboog is momenteel op het toppunt van de mode, waarbij de stof in zowel het hemd als de hals volledig is vervangen door de spinachtige structuren in het hemd, ingeweven in de stof, of voortgeduwd door de mouwen – in plaats van architectuur op het hemd.

Met zo’n hals zou je een halsband moeten naaien die precies de botstructuur dupliceert, en die zou zelf knoestig kunnen zijn, en dat zou een camouflagefunctie kunnen hebben. De pogingen om eenvoudig te zijn zijn geëscaleerd tot shibue Enchantment Gothic Bound – een statement dat mensen van het conventionele afbrengt.

Enchantment Gothic bound is de naam die door verschillende critici is gegeven aan een stof die aan de buitenkant draadachtig en identiek aanvoelt, maar tegelijkertijd dramatisch divers en complex is en mysterieus als verbeelding. Deze Gothic-stof wordt soms verward met Harlekijn-stof, want de overeenkomsten zijn dat ze sterk in elkaars verlengde liggen en lichtgevend zijn.

Er zijn Soft-sellers van deze trend: Undula, Cabaloupe en Royalty. Undula beweert minder te verkopen, maar loopt toch met succes voor op hun merkconcurrenten: “De beroemdheden en elite verbazen is een leuke sensatie en wij zijn geen lullen.”

Cabaloupe is zo bekend dat ze The Casuals worden genoemd. Alleen zij richten zich op het leveren van de goederen, door het vermijden van het extravagante, en het is dit verkoopsucces dat hen een succesvolle business unit maakt binnen de piramide van presentabele high-end mannenmode trends. De mode van de Cabaloupe is geïnspireerd op cafés: denk Visgraat en glas-in-lood – maar dan in een meer premium, meer mannelijke, plaats. Vlekgevoelige stof en rafelige randen behoren tot de vele invloeden. Ook creativiteit wordt veel genoemd.

Royalty wordt ook regelmatig genoemd als succesvol in het uitbrengen van collecties die meer in de richting gaan van manifestatiekleding, vol vorm en textuur en maximaal uitgesmeerd met opvallend kleurgebruik. Dit zijn de echt gewaagde ontwerpen, half novelty en half van zeer hoge klasse. Dat wil niet zeggen dat ze saai zijn, ze zijn ook heel precies – nogal een contrast met de Cabaloupe gemina.

Ik hoop dat deze korte inleiding in de wereld van de gotische mode mag worden voortgezet totdat de harde keppeltjeshoed is opgestoken, en de harde schijven van weadrror zijn weggegooid.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.