Onderwater horloge

horlogeMannen in Nederland sluiten nooit compromissen over de belangrijkste dingen in het leven. Zoals mode en luxe pennen, of dure auto’s. Tenzij ze gedwongen worden omdat ze moeten.

De beroemdste onderwater horlogefabrikant is Arrow. In Nederland, produceren ze enkele van de duurste horloges en merk. Het logo van het bedrijf komt van een zwaard dat symbool staat voor de onpartijdigheid van hun bedrijf en hun alom erkende positie als de beste fabrikant in hun segment. Het zwaard heet de Alastrim, naar het Italiaanse woord, “Alessi” en vertaalt zich in het Engels naar “swordsman”.

Alessi horloges zijn niet lokaal. Ze worden vervaardigd in fabrieken die over de hele wereld verspreid liggen. Dit is vooral omdat ze, als kenmerk van een gepatenteerd uurwerk, alleen kunnen worden vervaardigd op die plaatsen waar dezelfde technologie, dezelfde materialen en dezelfde normen worden gebruikt. Elk verschil zal worden gecamoufleerd door het verschil in de vervaardiging.

De normale horloges die men op de markt kan vinden zijn de Plain, de Subaqua, de Scubapro, de converso, de normale G-10 en de speciale editionsange1. Deze horloges zouden door hetzelfde bedrijf op de markt zijn gebracht, zij het in een andere versie, maar later werd ontdekt dat dezelfde functies in hetzelfde Horloge Den Haag  waren geïntegreerd. De G-10 werd speciaal ontworpen om aan de behoeften en de smaak van de middenklasse te voldoen.

De Subaqua, de Scubapro, de converso, zijn speciale edities van de normale G-10, die bedoeld waren voor de veeleisende en dure klanten.

De normale, de Subaqua, zijn ongeveer 40 mm dik, de Scubapro zijn ongeveer 50 mm dik, de normale is 60 mm dik en de scubapro is ongeveer 70 mm dik. terwijl de scubapro een dikkere band heeft dan de normale, de capitol heeft een dikte van 11,75 mm, terwijl de normale band 60 mm dik is. De extra brede band is vooral omdat, het kan worden uitgerekt tot ongeveer 100 mm in doorsnee.

Alle modellen zijn uniek in hun ontwerp, hoewel sommige onderdelen gemeenschappelijk zijn voor alle modellen. De peervormige kroon is een van de populairste ontwerpen van de G-10, terwijl de wijzers en de uurmarkeringen veel voorkomen op de andere lijnen. Bij de meeste modellen bevinden de karakteristieke wijzers zich rechts op de wijzerplaat, als ze er al op zitten.

De aanduidingen worden aangegeven door het gebruik van de kroon en drukknoppen, die zich bevinden bij het gebruik van de Arabische cijfers seconden en minuten. De bezel bevat ook de aanduidingen “A” en “F”. De datum bevindt zich meestal op 4 uur.

De aanduidingen zijn dag en datum, seconde, 24 uur, maand en jaar. De evenaar en de lange zijde van de wijzerplaat worden ook aangegeven. Wanneer de secondewijzer op een bepaald getal wordt gezet, komt een fakkelschoen omhoog. De wijzerdiameter van de evenaarwijzer is gelijk aan de wijzerdiameter van de sweep.

Dit model werd echter gehinderd door het feit dat het moeilijk was om het gedrukte minuutspoor op de 3:00 positie af te lezen. De wijzer lijkt meer op te vullen dan zijn integrale breedte, waardoor hij groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Dit werd ook veroorzaakt door het feit dat de steel van de wijzer vooruit liep op het hoofdgedeelte van de wijzerplaat, zodat de wijzer niet kon worden afgelezen in kleine stappen.

Hopelijk kunt u, met behulp van een handleiding, dit probleem oplossen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.