wollen hoeden

Snapback heren

De snapback petten deden hun intrede in de jaren 40, maar hun bekendheid bij de jeugd werd pas duidelijk in de jaren 50. De jeugd had het te druk om op de mode te reageren, maar de tieners uit de jaren 40 zagen zeker de stijlvolle vrouwen met snapbackpetten en begonnen dezelfde soort petten voor zichzelf te eisen.

De jeugd vroeg om snapback-hoeden en fabrikanten reageerden graag op hun toegenomen vraag. Van de jaren zeventig tot de jaren negentig waren snapbackhoeden razend populair en was er veel vraag naar. Tegen de jaren 1990 werden ze beschikbaar gesteld door vele merken zoals Kapsol. De toegenomen vraag leidde natuurlijk tot een ongelijke kwaliteitsmarkt en talrijke producenten die met elkaar wedijverden om de beste snapbackhoeden te produceren.

De beschikbaarheid van slecht passende hoeden van slechte kwaliteit drong ook door tot de toplijst van populaire hoeden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de stijging van de prijs van de grondstoffen die bij de productie worden gebruikt. De markt heeft nu echter eindelijk een evenwicht gevonden. Snapbackhoeden van hoge kwaliteit zijn nu verkrijgbaar tegen redelijke prijzen en er zijn veel merken verkrijgbaar die een paar jaar geleden nog niet verkrijgbaar waren.

Er bestaan veel variaties op het originele model van de snapbackhoed uit de jaren 20. De Kapsol superieure zijn niet alleen superieur in termen van de kwaliteit, maar ook in termen van de originaliteit van hun stijl. De moderne snapbackhoeden hebben geweven popeline banden, geometrische patronen, nieuwe kleuren en diverse andere moderne ontwerpen. Het meest originele element van deze hoeden is waarschijnlijk het logo dat op een gedurfde en elegante manier op de voorzijde van de pet is gedrukt.

Veel beroemde persoonlijkheden dragen de snapback pet, waaronder beroemde actrices en popiconen. De beruchte Michael Jackson, hoewel een genoteerde fan van andere beroemde entertainers, was eigenlijk beroemd om zijn volledige afwezigheid van haar in al zijn media-optredens. De reden dat velen denken de snapback hoeden te passen is dat ze kunnen worden gedragen voor veel verschillende gelegenheden. Mensen, bijvoorbeeld, die wilden hun teams te steunen op belangrijke momenten, vooral tijdens de World Cup kan ervoor kiezen om dit soort hoeden te dragen. Ze kunnen worden geassocieerd met de term, “The Ins and outs”, die zeer populair is onder veel fans omdat ze comfortabeler en handiger zijn om te dragen.

Ondanks de populaire opinie zijn de wollen snapbackhoeden nog lang niet uit de mode en zijn ze al sinds 1996 met succes populair. Voetbalfans kunnen zo als groep genieten van de snapbackhoeden die door enkele beroemde legendes en iconen tijdens wedstrijden werden gedragen, waaronder de beroemde Crisp Whitecaps.

Een snapback hoed is als een accessoire. Het kan een handig en toch ongewenst item zijn.

 

Lees meer

Unisex hoodies 
Stoere mannen kleding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.