Geschiedenis van de kleding

Italiaanse kleding

Kleding wordt al sinds onze geschiedenis gebruikt. Waarschijnlijk is de oudste vorm van Italiaanse kleding de lendendoek, dat is schoeisel van dierenhuiden dat om het middel wordt gebonden. Dit waren de kledingstukken van de Egyptenaren. Later werden deze kledingstukken in de geschiedenis het gewaad van de Grieken, de Romeinen en de eerste christenen, die ze gebruikten als symbool van hun godsdienst en ook om liefdadigheid te beoefenen (gewoon de kleren uitdelen aan de arme mensen).

In de 15e eeuw toonden de Egyptenaren hun lang in kunst die werd gemaakt door degene die de talenten bezat om dit te doen. Oude Egyptische illustratie van het aantrekken van het linnen laken, waarbij de hogere kaste zich hield aan traditie en kunst, en de stof van de lendendoek over het dijbeen van het lichaam werd gelegd in de vorm van een kruis. (Een ander soort lendendoek dat rond het middel werd gedragen werd sjerp genoemd, te oordelen naar de kleur en de stijl van het ontwerp (d.w.z. patronen) dat door gladiatoren werd gedragen. Dit waren de Romeinse eeuwen.

In Mesopotami√ę kweekten de mensen ook doeken en gebruikten die als wandversiering. In de 19e eeuw kwam de tie dye in het westen op, meestal op witte doeken. In de rangen van sociale status droegen zowel rijken als armen de kleding gekleurd om de status van hun district aan te geven. (Als je in dat district geboren was, was je van het goede soort).

1910 – 2011 “In het begin tot het midden van de 19e eeuw werd het onderscheid tussen inferieur en superieur bepaald door het nationale accent, de mode van het moment, de status van de drager (van de Poetijnen tot de chefs…. hoe hoger de status hoe duurder de Italiaanse kleding) de kwaliteit van de stof en de kwaliteit van het ontwerp en de patronen van de stof. Kleren werden op maat van de drager gemaakt en werden gezien als een graadmeter voor hun rijkdom. Aangezien de smaak en de perceptie van mode vaak veranderden, kwam er een nieuwe nadruk te liggen op het moeten tonen van elegantie door middel van Italiaanse kleding…. Elegantie en weelde werden sterker verankerd. De inspectiedruk, gesteund door de wetgeving Vivisectie, was kleiner, Punch en Rose,loe en andere tijdschriften begonnen grote indignatie en groepen landadel realiseerden zich de waarde van het pronken in het openbaar. De drang om er uitbundig uit te zien en bewonderd te worden door toeschouwers nam toe.

Na de Eerste Wereldoorlog kwamen de jongeren weer naar school en werden veel plattelandsgebieden overspoeld door toeristen uit Europa en Amerika. Samen met attracties vonden zij een opwindende verscheidenheid aan nieuwe winkels die werden geopend. Het was in die plattelandsgebieden waar de mode zich begon aan te vullen. Het toenemend aantal rondreizende verkopers (touwen, verbreden¬† en koetsen die met Kerstmis te koop waren) stimuleerde de terugkeer naar de familieboerderij en stimuleerde ook de informele winkeltjes om klein te beginnen. Back to school shopping resulteerde ook steevast in de opening van krediet- en kledingwinkels (vandaar de naam “kledingwinkel”) om aan de toenemende vraag te voldoen (alweer een behoefte om gezien te worden als “in de mode”). Maar de “mode” had een kritische wending genomen en de mensen wilden de deur niet meer uit zonder een actuele look. Vandaar de terugkeer naar casual en comfortabele kleding, die voor velen “de look” was.

 

Lees meer

goedkope dameskleding

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.