Drea Print

textiel

Sommige textielreinigingsbedrijven zijn berucht om het gebruik van “arbitalshalemakers” of “sweatpants”. Dit zijn in feite katoenen joggingbroeken, nylon broeken, spijkerbroeken, burn-outs, smocks en andere Kleding bedrukken Middelburg  die uit natuurlijke vezels bestaan. Deze vezels worden gewassen, opgeklopt met een gebogen gebogen metalen voetstuk dat helpt bij het exfoliëren van de vezels. Polyestervezels die gemaakt zijn van polyestertypen zijn delicater; zij hebben een extreem wasachtig karakter en zijn daarom delicater wanneer zij in een nat reinigingsmiddel worden behandeld. Nat reinigen”, niet in de zin van timmerwerk, is een ingewikkeld, tijdrovend en kostbaar proces dat, wanneer het goed wordt uitgevoerd, duizenden dollars kan besparen. Natreiniging” wordt algemeen erkend als de algemene term die wordt gebruikt voor de behandeling van doeken vanuit milieuoogpunt. Hieronder volgt een beschrijving van enkele van de meer gebruikelijke soorten reinigingsprocédés die worden toegepast.

Brandend haar. Vaak kunnen parallelle vezels op linnen worden verbrand door vlekken en ander vuil dat door het menselijk lichaam wordt gegenereerd. Op aanraden van specialisten, atleten en ruiters wordt aangeraden het haar op één plaats in te smeren. Omdat de vezels evenwijdig zijn, hebben ze de neiging uit te zetten zodra ze verhit worden. Sokken met parallelle wolvezels moeten dus voorzichtig gewassen worden met een cederhoutje of met lavendel. U kunt het proces regelmatiger uitvoeren als het gebied niet te klein is. Bovendien geeft het de vezels de tijd om uit te drogen.

Pluizig leder. Omdat leder een poreus, niet-stretchend materiaal is, kan het verkleuren als gevolg van chemische behandelingen die erop worden toegepast. Looistoffen en andere vloeibare reinigingsmiddelen kunnen zeer agressief zijn en het lederen oppervlak dikker maken. Er zijn weersomstandigheden waaronder leer zal rekken. Lederen produkten die volgens deze methode moeten worden gewassen, moeten dus wellicht minder strak worden gemaakt. Het natuurlijke leder verdwijnt gewoonlijk niet tijdens dit proces, maar verandert in een poetsmiddel of een afwerkingsgel.

Wassen met mand. De vezels van epitheine doek zoals voiles, punnets, ottons, en andere kunnen door “mand” worden uitgerekt. Bij dit proces zetten de vezels uit door werveling, en de ontwikkeling wordt puff genoemd. Al dergelijke vezels hebben nu een enkel punt in de dwarsdoorsnede waar ze in het midden van de vezel worden verweven. Bij deze techniek lijkt de vezel op de twist of de tape. Het voor de vezel gekozen katoen is gewoonlijk dertig tot achtenveertig centimeter.

Wassen met op zetmeel gebaseerde kleurstof. Zetmeel produceert een coating of reg afval op de oppervlakte vezel. Dit verschijnsel verhoogt de gladheid en kan ervoor zorgen dat de vezel gestrekt blijft en de neiging tot breken of ploffen opgeeft. Deze reg as kan worden gemaakt tot een rechte en gladde weving of tot de uiterste grofheid. Zonder voldoende verdichting lijkt de vezel geen elasticiteit te hebben. In de vezel, hulpmiddelen voor het duiken door water, harlekijn, tri gesubstitueerde polymeren. Inclusief een draai van citrus, zijn er vele keuzes van codestones. Een paar van de gebruikte codestones zijnamsuno, fuchsia, roze, androcytes. Deze worden geproduceerd door natuurlijke processen, waarbij de kwaliteit van de vezel tot een bepaalde limiet is beperkt.

Wassen met gecombineerde produkten. Bij deze procedure wordt de vezel gewassen met een gecombineerd product. Tijdens dit proces wordt de natuurlijke vezel afgebroken, maar het heeft de neiging om terug te keren naar de oorspronkelijke vezel. In de vezel wordt de vezel ruwer gemaakt, zodat hij minder zacht wordt.)! De natuurlijke elastische kwaliteit van deze vezel wordt ook verhoogd, terwijl deze wordt verlaagd. De ruwere was, na glad wassen, zijn de vezels zachter, gladder, glanzender, en sterker.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.